Dei arbeider saman for lokalmaten Lene Røkke Mathisen, Ingvild Haugen, Eileen Selland, Bente Marie Johansen og Anne Dagsland.FOTO: MARIT TVEDT/TYSVÆR BYGDEBLAD
Dei arbeider saman for lokalmaten Lene Røkke Mathisen, Ingvild Haugen, Eileen Selland, Bente Marie Johansen og Anne Dagsland.

Oppstart for nytt regionalt matprosjekt

Med ein million i tilskot frå fylkeskommunen dreg ni kommunar på Haugalandet i gang eit stort og ambisiøst prosjekt som dei har kalla Matregion Haugalandet.

Publisert Sist oppdatert

(TYSVÆR BYGDEBLAD): Dei første to åra skal startkapitalen brukast til å få prosjektet opp og gå. Sist veke hadde styringsgruppa oppstartsmøte i Tysværtunet der agendaen var å idémyldre og kome med gode forslag på samarbeid mellom kommunane.

Dessutan skal dei tenke høgt omkring korleis ein kan utvikle mangfaldet i den lokale matproduksjonen og etterspørselen etter lokalprodusert mat.

Det er Ingvild Haugen, skjoldabu og med tittel moglegheitsutviklar i Haugaland Vekst, som er leiar av prosjektet. Ho har bakgrunn som agroøkolog, og har vore rundt i verda for å hente seg målretta utdanning og utvikling.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lese vidare.

Eksisterande kunde?

Logg inn her

Har du ikkje abonnement?

Bli abonnent

Powered by Labrador CMS