I juni opnar Anne og Terje Kleiven restaurant i nybygget i strandkanten heime på garden ved Skjoldafjorden.Foto: Irene Mæland Haraldsen
I juni opnar Anne og Terje Kleiven restaurant i nybygget i strandkanten heime på garden ved Skjoldafjorden.
Flotte granittmurar med stein frå garden kler grunnmuren i det nye huset.
Flotte granittmurar med stein frå garden kler grunnmuren i det nye huset.
Frå spisesalen kan gjestene nyta den vakre utsikta over fjord og fjell.
Frå spisesalen kan gjestene nyta den vakre utsikta over fjord og fjell.
På det opp moderne kjøkkenet skal Terje Kleiven og andre innleigde kokkar trylla fram rettar basert på produkt frå garden.
På det opp moderne kjøkkenet skal Terje Kleiven og andre innleigde kokkar trylla fram rettar basert på produkt frå garden.
Solide eikemøbler gir lokalet eit staseleg preg.
Solide eikemøbler gir lokalet eit staseleg preg.
I fjøset står slakteklare kje som snart skal bli til delikate rettar.
I fjøset står slakteklare kje som snart skal bli til delikate rettar.
Neste byggetrinn blir å setja opp to glamping-domar med utsikt over fjorden.
Neste byggetrinn blir å setja opp to glamping-domar med utsikt over fjorden.
Restauranten har fått ein liten kjøkkenkrok med gjenbruksinventar.
Restauranten har fått ein liten kjøkkenkrok med gjenbruksinventar.
I tillegg til solceller har Terje Kleiven sett opp fjernvarmeanlegg basert på vedfyring og solenergi.
I tillegg til solceller har Terje Kleiven sett opp fjernvarmeanlegg basert på vedfyring og solenergi.

Med kortreiste delikatesser på menyen

Kjøtrettar frå kje og Dexterku servert med grønsaker dyrka i kashmirull vil stå på menyen når Terje Kleiven (56) og kona Anne (56) opnar sin nye restaurant i sjøkanten i Langelandsvik i Skjold om ein knapp månad.

Publisert Sist oppdatert

— Me skal bruka kjøt frå eigen gard, og dyrka våre eigne grønsaker, seier Terje Kleiven og viser fram sitt nesten innflyttingsklare restaurantbygg heime på garden ved Skjoldafjorden.

Den driftige kommuneoverlegen i Vindafjord har ikkje lege på latsida sidan han og kona kjøpte garden i Langelandsvik i 2015. Først bygde han seg geitehus med plass til 100 vinterfôra geiter, så kom nytt bustadhus og reiskapshus med selskapslokale på plass, og nå er han i ferd med å ferdigstilla eit tre etasjes sjøhus med restaurant, stort kjøkken, sanitæravdeling og ein liten hybel øyremerka innleigd kjøkkenpersonell.

Framfor sjøhuset er det opparbeidd eit stort kaiområde med plass for uteservering, og så snart flytebrygga er på plass kan gjester som kjem sjøvegen slå seg til ro etter eit betre måltid på restauranten.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lese vidare.

Eksisterande kunde?

Logg inn her

Har du ikkje abonnement?

Bli abonnent

Powered by Labrador CMS