Sommaravisa
– Grilling er det kortaste arbeidet
Roy Martin Øyjord og Jurga Folkedal på Sørstranda i Etne har eitt klart råd til grillsommaren: Bruk meir tid på førebuing, og mindre tid på sjølve grillen.
Du kjenner lukta før du ser dei. Lukta av bål frå tørr bjørkeved, og røyken frå bålpanna som Roy Martin Øyjord og Jurga Folkedal har fyrt opp. Det er sommar, og tid for å kosa seg med maten ute. Varmen i bålpanna er perfekt, og det er berre til å bera ut maten som dei har førebudd på førehand, og etterkvart blir bordet ute i hagen fylt opp. Her står det fat med oppskore bålbacon, marinerte kyllinglår, indrefilet med urter og fersk aure som er klare for glørne. Dei to på sida av grillen, er to som veit kva dei held på med.
Roy Martin Øyjord og Jurga Folkedal driv Skakke Røykeri, men i dag er dei mest opptatt av å gi gode, generelle grillråd til folk som vil ha betre smakar i hagen i sommar.
— Det viktigaste med grilling er ikkje grillen, men råvarene og førebuingane. Du skal gi maten litt tid, og mykje kjærleik, seier Jurga engasjert.