Sjølv har Terje Lundal, som er sjettegenerasjonsdrivar av Brødrene Lundal, faste middagstradisjonar heime i juledagane.
Malene Sørensen Lundberg / Tysvær Bygdeblad
Pinnekjøt er framleis bestseljaren
Allereie når jaktsesongen startar tidleg på hausten, merkar kjøtbedrifta Brødrene Lundal at jula nærmar seg. For sjettegenerasjonsdrivar Terje Lundal er høgsesongen godt i gang lenge før advent.
— Frå jakta byrjar i september, er hovudsesongen vår i gang. Då får me inn
dei første råvarene til pinnekjøt, fenalår og andre spekeprodukt som skal vere
klare til jul, seier Terje Lundal.
Brødrene Lundal er ei nisjebedrift som produserer
kjøtvarer, pålegg og spekemat til storhushald, restaurantar og daglegvare.
Ifølgje Lundal står juleproduksjonen åleine for rundt ein tredel av
årsomsetnaden.
Historia deira starta ifølgje bedrifta si
eiga nettside i Lundalen på 1870-talet. Då drog
Johannes Lundal frå fjellgarden ved Åkrafjorden til Evanger på Voss for å læra
seg å laga spekemat. Ferdig utlært kom han tilbake til Lundalen, og sidan den
gong har me hatt ein ubroten spekemattradisjon i Lundal-familien.