Sjølv har Terje Lundal, som er sjettegenerasjonsdrivar av Brødrene Lundal, faste middagstradisjonar heime i juledagane.

Pinnekjøt er framleis bestseljaren

Allereie når jaktsesongen startar tidleg på hausten, merkar kjøtbedrifta Brødrene Lundal at jula nærmar seg. For sjettegenerasjonsdrivar Terje Lundal er høgsesongen godt i gang lenge før advent.

Publisert

— Frå jakta byrjar i september, er hovudsesongen vår i gang. Då får me inn dei første råvarene til pinnekjøt, fenalår og andre spekeprodukt som skal vere klare til jul, seier Terje Lundal.

Brødrene Lundal er ei nisjebedrift som produserer kjøtvarer, pålegg og spekemat til storhushald, restaurantar og daglegvare. Ifølgje Lundal står juleproduksjonen åleine for rundt ein tredel av årsomsetnaden.

Historia deira starta ifølgje bedrifta si eiga nettside i Lundalen på 1870-talet. Då drog Johannes Lundal frå fjellgarden ved Åkrafjorden til Evanger på Voss for å læra seg å laga spekemat. Ferdig utlært kom han tilbake til Lundalen, og sidan den gong har me hatt ein ubroten spekemattradisjon i Lundal-familien.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lese vidare.

Eksisterande kunde?

Logg inn her

Har du ikkje abonnement?

Bli abonnent

Powered by Labrador CMS