Gunnbjørg Nesbu og Else Gurine Stople frå Skjold var blant nokre nordmenn i folkehavet som tok i mot Restauration på Pir 16 ved Hudson River, New York 10.oktober.
Gunnbjørg Nesbu og Else Gurine Stople frå Skjold var blant nokre nordmenn i folkehavet som tok i mot Restauration på Pir 16 ved Hudson River, New York 10.oktober.
IMG_7537
IMG_7541
Kronprins Haakon ønska Restauration velkommen.
Kronprins Haakon ønska Restauration velkommen.
IMG_7553
Tidlegare bjoabu Terje Haga er med i venneforeiniga som eig skuta, og var med på seilaset over atlanteren. FOTO: GRETHE HOPLAND RAVN
Tidlegare bjoabu Terje Haga er med i venneforeiniga som eig skuta, og var med på seilaset over atlanteren.
Terje Haga og mannskapet på Restauration.
Terje Haga og mannskapet på Restauration.
Synnøve Horne Rizo Patron frå Etne bur i New York og var koordinator for arrangementet på Pier 16 då Restauration segla inn til markeringa.
Synnøve Horne Rizo Patron frå Etne bur i New York og var koordinator for arrangementet på Pier 16 då Restauration segla inn til markeringa.
IMG_7570
Astrid S underhaldt på scena.
Astrid S underhaldt på scena.
Mannskapet på Restauration.
Mannskapet på Restauration.

Folkefest i New York då bjoabu segla inn med Restauration – sjå biletserie

Publisert Sist oppdatert

New York, 10. oktober 2025 – På dagen 200 år etter at den opphavlege Restauration med norske utvandrarar kom fram til USA i 1825, blei den moderne rekonstruksjonen av skuta ved Pir 16 ved Hudson River møtt av eit folkehav. Kronprins Haakon, saman med Noregs utanriksminister, og næringsminister, ønskte skuta velkommen saman med tusenvis andre.

Det var Ryfylke Trebåtbyggjeri som bygde den rekonstruerte Restauration, sjøsett i 2010, og sidan 2024 har ho vore eigd og driven av Restauration Venneforeining, som den tidlegare bjoabuen Terje Haga også er med i.

Haga var med på seilasen over atlanteren, og opphavleg la dei ut frå Stavanger 4. juli i år. Etter 98 dagar på havet nådde skuta målet sitt – same lengd som den opphavlege ferda.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lese vidare.

Eksisterande kunde?

Logg inn her

Har du ikkje abonnement?

Bli abonnent

Powered by Labrador CMS