Asbjørn Moe, styreleiar og medeigar (t.v.), Audun Stene, dagleg leiar og medeigar og Jan Terje Rafdal medeigar. Alle tre har vore med på Fugl Fønix frå starten saman med fleire. FOTO: RENATE SÆVAREID
Asbjørn Moe, styreleiar og medeigar (t.v.), Audun Stene, dagleg leiar og medeigar og Jan Terje Rafdal medeigar. Alle tre har vore med på Fugl Fønix frå starten saman med fleire.
Dagleg leiar, Audun Stene er ofte å sjå i resepsjonen på hotellet. Nå gleder han seg til å feira 25-års jubileet til hotellet. FOTO: RENATE SÆVAREID
Dagleg leiar, Audun Stene er ofte å sjå i resepsjonen på hotellet. Nå gleder han seg til å feira 25-års jubileet til hotellet.
Kunst av Widar Salte Pedersen frå Etne, som lagde kunst tidlegare. Denne figuren har fulgt hotellet heile vegen, og det er opp til fleire som har hatt lyst til å kjøpe den. Ein gong fekk dei eit tilbod på 20.00 kronar, fortel Audun Stene.FOTO: RENATE SÆVAREID
Kunst av Widar Salte Pedersen frå Etne, som lagde kunst tidlegare. Denne figuren har fulgt hotellet heile vegen, og det er opp til fleire som har hatt lyst til å kjøpe den. Ein gong fekk dei eit tilbod på 20.00 kronar, fortel Audun Stene.
Fønix brygger sitt eige øl. FOTO: RENATE SÆVAREID
Fønix brygger sitt eige øl.
FOTO: RENATE SÆVAREID
FOTO: RENATE SÆVAREID
Restaurantsjef Suzette Østreim lager ein god kopp med cappucino. Kaffi er framleis noko ein kan få i fleire variantar på Fønix.FOTO: RENATE SÆVAREID
Restaurantsjef Suzette Østreim lager ein god kopp med cappucino. Kaffi er framleis noko ein kan få i fleire variantar på Fønix.
FOTO: RENATE SÆVAREID
FOTO: RENATE SÆVAREID
Kokk Thibault Laurent-Atthalin lager til salat som står på menyen. FOTO: RENATE SÆVAREID
Kokk Thibault Laurent-Atthalin lager til salat som står på menyen.
Det er mange fine detaljar i lokalet. Dette er det som møter ein når ein kjem inn. FOTO: RENATE SÆVAREID
Det er mange fine detaljar i lokalet. Dette er det som møter ein når ein kjem inn.
På varmare dagar kan ein nyte mat og drikke ute. Det er mogleg å ta ut tak om det skulle komma litt regn, og etter kvart vil det komma meir varme her. FOTO: RENATE SÆVAREID
På varmare dagar kan ein nyte mat og drikke ute. Det er mogleg å ta ut tak om det skulle komma litt regn, og etter kvart vil det komma meir varme her.
Det er ein gjennomført stil på hotellet. FOTO: RENATE SÆVAREID
Det er ein gjennomført stil på hotellet.
Det blir laga mykje delikat mat frå botn. Rundt 65 prosent av varene dei bruker i maten er frå lokale produkt. FOTO: RENATE SÆVAREID
Det blir laga mykje delikat mat frå botn. Rundt 65 prosent av varene dei bruker i maten er frå lokale produkt.
Pål Steinar Rullestad og Tore Tverå har ansvar for ølbrygginga av Fugl Fønix sitt eigeproduserte øl. FOTO: RENATE SÆVAREID
Pål Steinar Rullestad og Tore Tverå har ansvar for ølbrygginga av Fugl Fønix sitt eigeproduserte øl.
På dette rommet hadde Jan Terje Rafdal atelieet sitt tidlegare. Nå er det omgjort til suiten på hotellet. FOTO: RENATE SÆVAREID
På dette rommet hadde Jan Terje Rafdal atelieet sitt tidlegare. Nå er det omgjort til suiten på hotellet.
Gintare Gudaviciene er husøkonomen på hotellet. Her klargjer ho eit hotellrom til neste gjest kjem. FOTO: RENATE SÆVAREID
Gintare Gudaviciene er husøkonomen på hotellet. Her klargjer ho eit hotellrom til neste gjest kjem.
Eit bilete frå korleis det såg ut tidlegare på Fønix. Privat foto
Eit bilete frå korleis det såg ut tidlegare på Fønix. Privat foto
Konferanserommet er nyoppussa og nesten klar for bruk. Her er det plass til 50 personar. Nå er lyden blitt dempa, og det kjem inn mindre støy. Det er moglegheit for hybridmøter, der dei har både kamera og mikrofon. FOTO: RENATE SÆVAREID
Konferanserommet er nyoppussa og nesten klar for bruk. Her er det plass til 50 personar. Nå er lyden blitt dempa, og det kjem inn mindre støy. Det er moglegheit for hybridmøter, der dei har både kamera og mikrofon.

Næringsliv

Blei hotelleigarar på nachspiel

Heile ideen om Fugl Fønix hotell starta ei fuktig natt med 12 unge vener på nachspiel i kjellaren hjå Audun Stene i 2001. — Eg vakna dagen etter og hadde kjøpt hotell, seier Asbjørn Moe styreleiar og medeigar, som på den tida budde på Austlandet.

Publisert Sist oppdatert

Etter at alle formalitetane var på plass, var vennegjengen blitt hotelleigarar i hotellet som no har 25-årsjubileum. Men me må skru tida litt lenger tilbake. I november 1999 starta Audun Stene og Jan Terje Rafdal ein kunstkafé i Svingen på hotellet. Rafdal hadde eit atelier i overetasjen og stilte ut kunsten sin på kaféen, som òg vart ein stad for musikk og jamming.

— Det var ein kunstkafé med glade amatørar, seier Jan Terje Rafdal.

Heile konseptet var så spesielt at Dagbladet kom og laga ein reportasje om det.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lese vidare.

Eksisterande kunde?

Logg inn her

Har du ikkje abonnement?

Bli abonnent

Powered by Labrador CMS