Svein Fatland ved Fatland slakteri i Ølen merkar redusert tilgang på lam, svin og storfe.

Kunne selt mykje meir

Juleribbe og pinnekjøt er populær julemat og ved Fatland slakteri har etterspurnaden nådd nye høgder samstundes som tilgangen på dyr har gått ned. Det har ført til mangel på råvarer og tomme lager for begge julefavorittane.

Publisert

— Det går meir enn nokon gong. Det går mest ribbe, men også pinnekjøtet har auka. Før selde me mest pinnekjøt på Vestlandet, men nå sel me over heile landet. Det har tatt seg opp dei siste 15 til 20 åra, seier dagleg leiar ved Fatland slakteri Ølen, Svein Fatland.

Til saman 900 tonn pinnekjøt har funne vegen ut til kundar over heile landet denne hausten og berre i desember har det blitt frakta 40 tonn ribbe ut frå slakteriet i Ølen kvar einaste dag. Ribba skjer og pakkar dei ved anlegget i Ølen, medan pinnekjøtet blir laga ved slakterikonsernet sine avdelingar på Voss, Jæren og Oppdal.

I butikklokalet ved slakteriet i Ølen er det skålande tomt for både ribbe og pinnekjøt, og det står ikkje så mykje betre til ved dei andre avdelingane i slakterikonsernet.

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lese vidare.

Eksisterande kunde?

Logg inn her

Har du ikkje abonnement?

Bli abonnent

Powered by Labrador CMS