Margareth Onarheim og Bjørn Vik driv Plassabakeriet som har røter tilbake til 1842.Foto: Øystein Silde Frønsdal
Margareth Onarheim og Bjørn Vik driv Plassabakeriet som har røter tilbake til 1842.
Mor til Bjørn Vik vaks opp på Plassabakeriet, som har lange tradisjonar.
Mor til Bjørn Vik vaks opp på Plassabakeriet, som har lange tradisjonar.
På kjøkenet ausar Kari Onarheim og Marita Trovåg opp til torsdagens rett, nemleg komletallerken.
På kjøkenet ausar Kari Onarheim og Marita Trovåg opp til torsdagens rett, nemleg komletallerken.

Tradisjonell kost på bakeriet

I Vikebygd kan du ta middagen på eit bakeri med lang historie. Margareth og Bjørn serverer tradisjonell husmannskost.

Publisert Sist oppdatert

Nedst mot sjøen i Vikebygd finn ein Plassabakeriet. Det blei bygd så tidleg som i 1842, og har ei lang historie. Sidan 1993 har Bjørn Vik (63) og Margareth Onarheim (62) drive staden, som i større grad er ein restaurant enn eit bakeri. I sommar har dei halde ope frå 27. juni.

— Dei seier det er det eldste bakeriet i landet som ennå er i bruk, fortel ekteparet.

Tradisjonell kost

Hei!
Du må ha eit aktivt abonnement for å lese vidare.

Eksisterande kunde?

Logg inn her

Har du ikkje abonnement?

Bli abonnent

Powered by Labrador CMS